V industrijah kot so telekomunikacije, transport, IT, oglaševanje in ostale je vedno potreba po komuniciranju s podjetji in posamezniki iz različnih držav in v različnih jezikih. Večina izmed teh industrij je odvisna od mednarodnega poslovanja in zato potrebuje brezhibno prevajanje njihovih poslovnih dokumentov, brošur in ostalih pomembnih podatkov. Poleg zgoraj omenjenih industrij je potreba po prevajanju prisotna v vsej vedno bolj globalizirani in povezani družbi.

Nekatera podjetja menijo, da se lahko zanašajo na brezplačna orodja za prevode njihovih poslovnih dokumentov. Vendar je resnica, da ta orodja niso zmožna popolnih prevodov saj ne upoštevajo vseh slovničnih pravil in prenesenih pomenov.

Prevajanje je mnogo več, kot le spreminjanje besedila iz enega jezika v drugega. Obstaja nemalo pravil, ki morajo bbiti upoštevana pri prevajanju. Nekatera izmed njih so politična, zgodovinski, jezikovna, kulturna in družbena. Ko so vsa ta pravila upoštevana pri prevajanju, šele takrat dobimo pravilni prevod, ki ustreza sporočilnosti izvornega besedila. Usposobljeni prevajalci so zmožni upoštevati vse potrebno in zato zagotovijo le najboljše prevode brez izgube sporočilnosti.

Poslovni dokumenti lahjko vsebujejo občutljive in zasebne informacije, ki ne smejo priti v javnost, zato vse prevajalske agencije in neodvisni prevajalci upoštevajo diskretnost in zasebnost, zato, da zagotovijo skrb za informacije podjetij. Poleg prevajanja poslovnih dokumentov, se prevaja tudi medicisnke, tehnične, vladne, izobraževalne in pravne dokumente. Prevajanje je torej ključna dejavnost v današnjem globalno povezanem svetu in je nepogrešljivo za uspešno poslovanje.
Hana
9/20/2012

Lahko bi bili vsaj toliko pošteni, da bi se predstavili kot to, kar ste - torej direktor, podjetnik, posrednik. Nikakor pa ne prevajalec.

ReplyLeave a Reply.

  Author

  Živjo sem prevajalec iz Ljubljane, ki ga zanima prevajanje in prevodi vseh vrst besedil.

  Ste tudi vi podobni? Vabljeni na moj prevajalski blog.

  Prevajalci, ki iščete zaposlitev se lahko pozanimate na linkedinu pod imenom Rok Mejak . Le za resne prevajalce...

  Archives

  September 2012
  April 2011
  July 2010
  May 2010