Mobilne aplikacije postajajo vedno bolj popularne. Na svetu obstaja že preko miljarde uporabnikov pametnih telefonov. Pametni telefoni si razširjeni po vsem svetu in jih uporabljajo tako v najbolj razvitih državah, kot tudi državah tretjega sveta saj zaradi cenovne ugodnosti in praktične uporabnosti vedno bolj nadomeščajo osebne računalnike.

Uporaba pametnih telefonov in tabličnih računalnikov za dostop do spleta je tako porasla, da se mnogo podjetij odloča za ravoj mobilnih spletnih strani in aplikacij v več svetovnih jezikih, zato, da so na voljo širšemu krogu uporabnikov širom sveta.

Število spletnih nakupov, ki je opravljeno preko mobilnih aplikacij je že preseglo število nakupov preko spleta. Večino teh aplikacij je prenesenih s spletnih strani podjetij. Zato je pomembno zagotoviti brezhibne prevode spletne strani in mobilne aplikacije, ki vam bo omogočila doseči širog krog uporabnikov iz vsega sveta.

Mobilne aplikacije in spletne strani za mobilne telefone imajo nekaj unikatnih lastnosti, ki so specifične in rahlo otežijo prevajanje, zato je tremu posvetiti veliko pozornosti.

V večini primerov se dandanes podjetja odločajo za storitve prevajanja in lokalizacije spletnih strani s pomočjo prevajalskih programov, kot so Google prevajalnik, ki je samostojno prevajalsko orodje, ki ga lahko uporabljate brezplačno. Takšno orodje je sicer primerno za prevajanje manjših aplikacij, ko pa gre za resnejše in bolj kompleksne zadeve je boljše najeti prevajalsko agencijo ali usposobljenega prevajalca. V mnogo primerih je pri prevodih treba upoštevati tudi jezikovne in kulturne značilnosti jezika, česar ne zmore nobeno obstoječe orodje za samostjno prevajanje.

Zato je potrebno veliko pozornosti in časa za pravilne prevode aplikacij ter mobilnih spletnih strani saj prevajanje besede za besedo ne bo ohranilo sporočilnosti izvornega jezika in bo ciljno besedilo morda prevedeno napačno.

Prevajanje mobilnih aplikacij mora biti, zaradi majhnosti zaslona čimbolj okrnjeno in sporočati vsebino s kar najmanj besedila, kar lahko dosežete v sodelovanju s prevajalsko agencijo. Preden se odločite za prevajanje, preglejte vse vsebine in jih pripravite tako, da bo prevajanje potekalo nemoteno.

Mobilne aplikacije postajajo ključnega pomena pri poslovanju. Več kot 50% spletnih prodaj v ZDA je že opravljenih preko pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Mobilna aplikacija in mobilna spletna stran vam bosta torej pomagala doseči večji krog ljudi in ujeti to hitro rastoče področje.


8/1/2014

V današnjem času je res potrebno vse medije prilagoditi tudi mobilnim telefonom in drugim prenosnim napravam. V njih je prihodnost.

ReplyLeave a Reply.

  Author

  Živjo sem prevajalec iz Ljubljane, ki ga zanima prevajanje in prevodi vseh vrst besedil.

  Ste tudi vi podobni? Vabljeni na moj prevajalski blog.

  Prevajalci, ki iščete zaposlitev se lahko pozanimate na linkedinu pod imenom Rok Mejak . Le za resne prevajalce...

  Archives

  September 2012
  April 2011
  July 2010
  May 2010